вторник, 1 мая 2012 г.


Житомирщина має найгірше приміщення онкодиспансеру в Україні | Теми

 
У Житомирі залишається гострою проблема будівництва обласного онкодиспансеру. Існуючий заклад, де проводиться обстеження та лікування хворих на злоякісні новоутворення, має сучасне обладнання для обстеження та лікування хворих, але його приміщення знаходиться в аварійному стані.
 
До того ж, забезпеченість ліжками - одна з найнижчих в Україні і складає 1,64 ліжка на 10 тисяч населення області. Дефіцит ліжкового фонду складає 60%. У зв'язку з цим значна кількість онкологічних хворих області лікується у звичайних лікарнях, що не дає можливості забезпечити відповідне лікування, а це негативно впливає на виживання хворих.
 
"Будівництво хірургічного корпусу для диспансеру необхідно включити до переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету на поточний рік. Згідно проектно-кошторисної документації, яка виготовлена у цінах 2008 року, необхідно 100 млн. євро", наголошував голова області Сергій Рижук під час обласної нараді та виїзного засідання постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи.
 
З обласного бюджету виділено 2,6 млн. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації та передбачається додатково виділити на дані роботи ще 1,8 млн. грн.
 
Проведено переговори та підписано меморандум з ізраїльською компанією про реалізацію програми щодо проектування, забезпечення обладнанням та навчання персоналу.  
Залишилось отримати гарантії Кабінету Міністрів України щодо забезпечення іноземного кредитування для будівництва сучасного обласного онкологічного диспансеру, повідомляє прес-служба облдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий