четверг, 10 мая 2012 г.


Гастролери-домушники обчистили понад півтора десятка квартир

 
Міліціонери затримали двох чоловіків, які з грудня минулого року гастролювали по чотирьох районах Житомирської області, обкрадаючи квартири місцевих жителів. Спритні зловмисники мали свій особливий почерк - після крадіжки вхідні двері обікраденої квартири були замкненими на ключ, а обстановка не була порушеною.
 
"У всіх випадках потерпілі зверталися в міліцію через кілька днів після того, як в їхніх квартирах побували злодії, тому, більшість слідів, залишених зловмисниками в квартирі, просто зникала. Затримлаи домушників після чергового злочину, скоєного в Новограді-Волинському",- розповідає заступник начальника відділу управління карного розшуку Олександр Петрущенко.
 
Обидва затриманих - жителі Запоріжжя. Один з них неодноразово судимий за здійснення квартирних крадіжок, а його тюремний стаж в цілому становить близько 26 років, повідомила прес-служба УМВс області.
 
Вибираючи квартири крадії діяли не за чиєюсь «наводкою», а спираючись на чималий досвід в злодійстві такого роду. Вхідні двері відкривали відмичками, а у схованках шукали виключно гроші та золото.
 
Обстановку в квартирах навмисне намагалися не порушувати і намагалися не залишати слідів свого перебування на місці злочину. Як тільки справу було зроблено, акуратно зачиняли двері на замок і забиралися геть.
 
Велика частина викраденого добра йшла на оплату квартир і придбання наркотиків, оскільки обидва затриманих - наркозалежні люди. Вже встановлена причетність затриманих до більш ніж півтора десятка квартирних крадіжок на території Житомирської області. Ще низка подібних злочинів скоєно ними і в інших регіонах України.
За фактами всіх злочинів порушено кримінальні справи. Нині гастролерам-домушникам загрожує тюремний строк до шести років. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий