понедельник, 28 мая 2012 г.

«Фронт Змін» домовився, щоб міжнародний фонд безкоштовно займався безпритульними тваринами у Житомирі


«Фронт Змін» домовився, щоб міжнародний фонд безкоштовно займався безпритульними тваринами у Житомирі 


 
 Фракція «Фронт Змін» зареєструвала в міській раді проект рішення, яким пропонує надіслати запрошення директору Міжнародного фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International) Іоані Данглер приїхати до Житомира, щоб безкоштовно допомогти зменшити в місті кількість безпритульних тварин.
Про це повідомляє прес-служба партії.
На минулій сесії мерія вже виносила на розгляд депутатів міськради проект програми про зменшення в місті популяції бездомних тварин.

Її було ухвалено лише в частині побудови притулків для собак. Другу частину, якою пропонувалось витратити майже 6 мільйонів гривень на стерилізацію 1500 тварин, депутати відправили на доопрацювання.
Оскільки, за оцінкою експертів, запропоновані підходи призведуть до неефективної витрати грошей, тому що не зменшать кількість бездомних собак, а збільшать вдвічі – до 40 тисяч осіб, кажуть у «Фронті Змін».
ЧИТАТИ БІЛЬШЕ. У скільки обійдеться міському бюджету одна бездомна собака?
«Мерія розробила програму до 2016 року, яка  витратить 6 мільйонів гривень і не дасть результату. Але відповідати за це не буде кому, тому що зміниться і мер, і склад ради», - констатує розвиток подій депутат обласної ради Сергій Сухомлин.
Фракція «Фронту Змін» пропонує цілком реальний шлях для вирішення в Житомирі проблеми бродячих тварин.
Для його реалізації потрібно лише надіслати запрошення на ім’я директора фонду «Чотири лапи».
«В Україні Фонд реалізує проект, який спрямований на стерилізацію безпритульних собак у містах проведення «Євро-2012». Ми провели переговори з представниками фонду й отримали попередню згоду працювати у Житомирі.
ЧИТАТИ БІЛЬШЕ. Депутати не проголосували за Програму зменшення безпритульних тварин у Житомирі
Проте, потрібна формальність - офіційний лист-запрошення від мерії. 
Поданим проектом рішення ми наполягаємо, щоб мер, замість витрачати 6 мільйонів на неефективні спроби стерилізації собак, підписав запрошення й забезпечив проживання ветеринарам фонду.
В свою чергу ветеринари фонду стерилізують, вакцинують та сприятимуть швидкому одужанню тварини. Результат: за 2-3 місяці в місті можна стерилізувати всіх бездомних тварин. А за 2-3 роки привести їх кількість до контрольованих меж, тоді притулок для бездомних тварин буде  виконувати свої функції й бродячі собаки зникнуть з вулиць міста», - переконаний Сергій Сухомлин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий