понедельник, 16 апреля 2012 г.


На Вітрука встановили нові енергозберігаючі світильники|новости Житомира | Теми

13.04.2012
 
Компанія ЕКТА обладнала вулицю Вітрука світлодіодними енергозберігаючими світильниками власного виробництва.
У квітні 2012 року компанія ЕКТА, провідний український виробник світлодіодної техніки, встановила енергозберігаючі ліхтарі на вулиці Вітрука, де розташований завод ЕКТА.

Енергозберігаючі світлодіодні світильники є новою розробкою житомирської компанії ЕКТА і призначені для освітлення автомагістралей, доріг, вулиць, площ, мостів, паркових зон і зон відпочинку, залізничних платформ, дворових територій, спортивних майданчиків та автостоянок.
Світильники захищені від вологи і пилу, мають удароміцний самоочисний корпус і можуть працювати в діапазоні температур від -40 0С до +45 0С.
Завдяки використанню високоякісних світлодіодів провідних японських виробників світильники ЕКТА можуть експлуатуватися більше 10 років.
Установлення проведене в межах державної цільової науково-технічної програми «Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їхній основі».
На початковому етапі реалізації даної програми також планується інсталювати світлодіодні світильники ЕКТА на Повітрофлотському проспекті в місті Києві.
На думку керівника державної науково-технічної програми по світлодіодному освітленню Володимира Сорокіна, за умови переходу національної економіки на виключно світлодіодне освітлення до 2020 року буде досягнута економія електроенергії в обсязі 36,7 млрд. кВт/год, що еквівалентно близько 2 млрд. дол . США (при тарифі 5 центів за кВт/год).
Така економія електроенергії відповідає вивільненню 11 блоків теплових електростанцій або 5 блоків АЕС та дозволить зменшити викиди вуглецю в атмосферу на 5,3 млн. т.
Ефективний блок живлення і оптична система, яка забезпечує необхідну для вуличного освітлення криву сили світла, роблять світлодіодні ліхтарі ЕКТА оптимальним рішенням для освітлення міст.
Завдяки використанню високоякісних світлодіодів провідних японських виробників світильники ЕКТА можуть експлуатуватися більше 10 років.

Повернутися на головну
Теги: Місто, Цікаво

Комментариев нет:

Отправить комментарий