среда, 11 апреля 2012 г.

Церкви Житомира перевірили на безпечність до Великодніх свят


 
Щоб Благодатний вогонь не наробив лиха житомирські МНСники піклуються заздалегідь. У передвеликодній тиждень вони перевіряють храми, де плануються нічні служби. Адже свічки та лампадки часто стають причинами непоправного.
Про це повідомляють "Подробности".
Для одних наближається свято, для інших період напруженої роботи. У Божому храмі також треба дотримуватись правил протипожежної безпеки, говорять Житомирські МНСники. Тож напередодні великодня проводять планові перевірки.

Під час свят у цій церкві очікують понад 10 тисяч прихожан. Такий натовп легко може знести підсвічники, тож у першу чергу інспектора цікавить, чи надійно вони закріплені.
Священик каже, - за його 24-річний досвід такого ще жодного разу не було, щоб підсвічник падав. Якщо ж таки, не дай Боже, трапиться біда, він уміє користуватися вогнегасником.
Зараз церква частково закрита на реконструкцію, але на Великдень все одно буде працювати. Інспектори перевіряють, чи не захаращені запасні виходи будівельним сміттям.
До таких перевірок у храмі ставляться з розумінням. Правила безпеки знають і віряни.
Олександра Кравчук, парафіянка:
- Треба поперше запалювати лише одну свічку, запаливши дві, тримаєш її в іншій руці, якщо хтось поряд можна когось ну пошкодити його, навіть вогнем. Не штовхатися, тому що можна підбити людину ну таке все.
Проте такі обізнані не всі, - кажуть священнослужителі.
О. Григорій, клірик житомирського Преображенського  кафедрального собору:
- Ви знаєте всякі люди бувають. Приходять в храм більш люди щоб помолитися, але бувають такі що може зробити кому небуть щось таке.
Тож священики просять людей бути доброзичливими до інших і не лише під час свят.


Комментариев нет:

Отправить комментарий